Bavaria
Bavaria
Rabobank
Rabobank

Goed uitgerust

Uniformiteit van onze wedstrijdkleding staat hoog in het vaandel. Wij zijn samen Upward en daar zijn we trots op. Een uniform wedstrijd tenue versterkt de uitstraling en het clubgevoel.

Voor Upward bestaat dit verplichte tenue uit:

 • groen Upward shirt van Reece
 • zwarte short of rok
 • groene wedstrijdkousen met Upward logo

Het shirt is van het merk Reece en is Upward groen met een zwarte kraag. Op het voorpand van het shirt zijn in een lichte vorm de golven van Arnhem verwerkt. Op het achterpand staat als eerbetoon aan onze stad, de John Frost brug.

Onze uitrusting

Voor hockey heb je natuurlijk een stick nodig en kunstgrasschoenen. Bij zowel trainingen als wedstrijden is het dragen van een gebitsbeschermer (bitje) en scheenbeschermers verplicht.

Training

Tijdens de trainingen zijn een trainingsbroek en shirt/trui naar eigen keuze voldoende. Zorg in de winter voor wat laagjes. En lange haren moeten vast.

Wedstrijden

Bij wedstrijden is het dragen van het Upward-tenue verplicht. Zie samenstelling hierboven.

Zaalhockey

Voor zaalhockey is een zaalstick, zaalschoenen en een zaalhandschoen verplicht.

Het leaseplan zit zo

Het systeem van leasen is al bij veel hockeyclubs met succes ingevoerd. Ieder spelend lid betaalt jaarlijks een bijdrage aan het Leaseplan. Alle leden krijgen voor drie tot zes jaar een officieel (thuis)clubshirt in bruikleen tegen een vergoeding van €12,50 euro per seizoen. Dit bedrag wordt gelijk met de jaarlijkse contributie geïnd. Dit geldt ook voor keepers. Niet voor trimhockey, voetbalhockey, trainings- en niet-spelende leden.

Het dragen van het clubtenue tijdens wedstrijden is verplicht. Rokjes, shorts en kousen kun je zelf aanschaffen bij Veldman Sport. Deze vallen niet onder de kledingregeling.

Wat zijn de voordelen voor de leden?

 • Altijd nette shirts in de juiste maat;
 • Kleine bijdrage per jaar in plaats van in een keer een groter aanschafbedrag;
 • Sponsorinkomsten worden over de hele breedte van de vereniging geïnvesteerd.

Wat zijn de voordelen voor de club?

 • Uniforme nette uitstraling;
 • Ruimte voor extra sponsorinkomsten, als uniforme vereniging zijn we interessanter voor sponsoren

Nieuwe leden

Nieuwe leden krijgen na bevestiging van hun inschrijving van de ledenadministratie een welkomst mail met o.a. inloggegevens voor Lisa en de Upward app.

Het wedstrijdshirt kan je ophalen bij Veldman Sport in Velp. Hierbij ben je verplicht de bevestigingsmail van de ledenadministratie te laten zien. Het jaarlijkse te betalen leasebedrag wordt gelijk met de contributie betaald. De overige kleding schaf je zelf aan bij Veldman Sport.

Opzeggen lidmaatschap

Leden opzeggen leveren hun clubshirt vóór 1 Augustus in. Het shirt kan ingeleverd worden bij Veldman Sport in Velp. Bij inlevering wordt je naam en lidnummer genoteerd. Het shirt dient GEWASSEN ingeleverd te worden. Lever je het clubshirt niet in, dan brengen we €37,50 in rekening.

Shirts tussentijds ruilen

De shirts gaan drie tot zes jaar mee. Leden die eerder een grotere of kleinere maat van het shirt nodig hebben, kunnen deze op ieder gewenst moment ruilen bij Veldman sport. Ruilen voor dezelfde maat is niet mogelijk.

Shirt kwijt of beschadigd?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je je shirt bent kwijt geraakt. Of dat je shirt beschadigd is, door bijvoorbeeld verkeerd wassen, strijken of toch door eigen bedrukking. Dan zal er €37,50,- in rekening gebracht worden.

Zo blijft het shirt het mooist

Om de kleding en de bedrukkingen goed te houden hierbij de wasvoorschriften:

 • Wassen het shirt binnenstebuiten op max. 40 ºC
 • Niet drogen in een droger
 • Gebruik geen wasverzachter
 • Niet strijken

Veldman Sport

In samenwerking met Veldman Sport en Reece is de online clubshop tot stand gekomen. In deze online shop kan je overige wedstrijd -en trainingsartikelen kopen tegen gereduceerde prijzen tot 40% korting. Wedstrijdkousen zijn alleen te verkrijgen in de winkel van Veldman sport.

Upward is blij met Veldman Sport als partner en sponsor. Veldman Sport heeft een ruim assortiment hockeybenodigdheden en andere sportartikelen en staat altijd klaar voor deskundig advies.

Veldman Sport
Hoofdstraat 49
6881 TC VELP
Telefoon: 026 361 9010
E-mail: info@veldmansport.nl

Sponsoring

Heb je een sponsor gevonden of wilt u een team sponsoren? Heel fijn. Neem dan even contact op met de sponsorcommissie. Zij weten precies wat de mogelijkheden zijn.
Het is niet toegestaan om het Upward-shirt zelf te bedrukken.

Overige afspraken over onze wedstrijdshirts

 1. Het wedstrijdshirt wordt alleen tijdens wedstrijden gedragen.
 2. Wedstrijdshirt van de 1e teams zijn voorzien van nummer. Deze shirts worden aan het einde van ieder seizoen ingeleverd bij de manager/coach. En bij de start van het nieuwe seizoen weer uitgedeeld door de nieuwe manager/coach. Het shirt blijft dus bij het team en niet bij een persoon.
 3. Het is niet toegestaan om het Upward-shirt zelf te bedrukken.
 4. Bij schade of verlies van het shirt wordt €37,50,- in rekening gebracht.
 5. Upward is niet aansprakelijkheid voor schade e/o verlies van het shirt. Staat een situatie niet omschreven? Dan beslist de kledingcommissie hierover.


Meest gestelde vragen

Wat houdt de regeling voor de wedstrijdshirts in?

Elk wedstrijd spelend lid krijgt een wedstrijdshirt in bruikleen tegen een vergoeding van €12,50 per seizoen. Het clubshirt mag na drie seizoenen als het nodig is omgeruild worden. Dus ook in dezelfde maat. Ziet het shirt er nog goed uit en ben je er nog tevreden over, dan hoef je niks te ruilen.

Is het clubshirt mijn bezit?

Nee, het shirt is eigendom van Upward. Je hebt het wedstrijdshirt in bruikleen voor minimaal 3 jaar. Jij bent dus wel verantwoordelijk voor het shirt. Tussentijds heb je de mogelijkheid van maat te wisselen bij Veldman sport. Dit kan 2 keer per jaar in de volgende periode:

 • Van 1 augustus t/m 15 september
 • Van 1 februari t/m 15 maart

Hoeveel en hoe moet ik betalen?

De kledingbijdrage voor het gebruik van het wedstrijdshirt is €12,50 per seizoen. Dit betekent dat je in totaal voor €37,50 drie jaar lang een shirt mag gebruiken. De bijdrage wordt samen met de contributie via automatische incasso geïnd.

Wat als ik tussentijds stop met hockey?

Als je opzegt voor het seizoen daarop, lever je het shirt aan het einde van dat hockeyseizoen vóór 1 Augustus in bij Veldman Sport in Velp. Het shirt dient GEWASSEN ingeleverd te worden. Als je het shirt niet inlevert of het shirt wordt onbruikbaar ingeleverd (verwassen of beschadigd), dan betaal je €37.50 aan vervangingskosten.

Wat als volgend seizoen het shirt niet meer past?

De shirts gaan drie tot zes jaar mee. Leden die eerder een andere maat van het shirt nodig hebben, kunnen deze op ieder gewenst moment ruilen bij Veldman sport. Ruilen voor dezelfde maat is niet mogelijk. Houd er rekening mee dat je bij het ruilen een gebruikt shirt terug krijgt.

Ik ben mijn clubshirt kwijt, of het is onbruikbaar geworden door schade.

Als je je wedstrijdshirt kwijt bent of het is beschadigd, dan neem je contact op met de kledingcommissie. Bij schade (zoals verkeerd wassen, strijken (brand)gaten, extra bedrukken) of verlies van het shirt wordt er €37,50 in rekening gebracht.

Waarom moet ik in een officieel wedstrijdshirt van Upward spelen?

Het is vanuit de KNHB verplicht in een officieel clubtenue te spelen (wedstrijdshirt, broekje/rokje, kousen). Uitshirts zijn alleen voor Dames1 en Heren1 verplicht.

Daarnaast heeft dit ook te maken met sponsorafspraken en de wens uniformiteit op de velden te zien. Tijdens de ALV van juli 2020 hebben de leden ingestemd met dit besluit.

Hoe kom ik als nieuw lid aan een clubshirt?

Nieuwe leden krijgen na bevestiging van hun inschrijving van de ledenadministratie een welkomst mail met o.a. inloggegevens voor Lisa en de Upward app.

Het wedstrijdshirt kan je ophalen bij Veldman Sport in Velp. Hierbij ben je verplicht de bevestigingsmail van de ledenadministratie te laten zien. Het jaarlijkse te betalen leasebedrag wordt gelijk met de contributie betaald.
De overige kleding schaf je zelf aan bij Veldman Sport.

Waar kan ik wedstrijdkousen, -short en -rokje verkrijgen?

Rokjes en shorts kan je aanschaffen in de online ledenshop https://clubs.reeceaustralia.com/nl/amhc-upward of in de winkel. Groene kousen met Upward logo zijn alleen verkrijgbaar bij Veldman Sport in Velp.

Veldman Sport
Hoofdstraat 49
6881 TC VELP
Telefoon: 026 361 9010
E-mail: info@veldmansport.nl

Is er ook een keepersshirt?

Ja, ook de keepers krijgen een speciaal Upward keepersshirt. Een vaste keeper krijgt in plaats van een Upward wedstrijdshirt een keepersshirt. Teams zonder vaste keeper ontvangen een keepersshirt in de keeperstas vanaf de jeugd. De jongste jeugd regelt zelf een keepersshirt. Manager/coach moet het shirt aan het eind van het seizoen inleveren bij de keeperstas.

Ik was trimhockeyer en wordt nu toch wedstrijdspeler (of andersom). Wat moet ik doen?

Spelende leden krijgen een wedstrijdshirt. Trimhockeyers niet. Bij een wijziging van lidmaatschap moet je een shirt ophalen of inleveren. Neem in geval van vragen contact op met de kledingcommissie.

Ik speel in een selectie jeugdteam. Geldt de regeling ook voor mij?

De kledingregeling geldt voor alle leden, dus ook voor spelers uit een selectieteam. De enige uitzondering geldt voor de 1steteams die in shirts spelen met een rugnummer. In de 1ste teams behoort het wedstrijdshirt tot het team (niet de persoon). Dit betekent dat het shirt bij het team blijft en aan het einde van het seizoen moet worden ingeleverd bij de teamanager. Dit geldt ook voor de wedstrijdpakken (dus in dit geval ook voor de tweede selectieteams).

Speel je in het 1ste team en ga je in het nieuwe seizoen niet meer in dat team spelen. Dan kan je bij Veldman Sport een wedstrijdshirt ophalen.