Bavaria
Bavaria
Rabobank
Rabobank

E-hockey

E-hockey is hockey in een elektrische rolstoel en vindt plaats in de zaal. Het is een sport voor alle leeftijden. De teams in de laagste klasse spelen met 4 spelers, die in de hogere klassen met 5. Het veld wordt afgeschermd met een kunststof boarding van 20cm hoog. Van de vijf spelers op het veld moeten er minimaal twee met een T-stick spelen, de overige spelers spelen met een handstick. De T-stick is direct aan de rolstoel bevestigd, zodat ook spelers zonder of met een beperkte handfunctie aan de sport kunnen deelnemen. De keeper speelt altijd met een T-stick. Gespeeld wordt met een sportrolstoel, die degelijker en sneller is dan een gewone elektrische rolstoel en meestal ook een groter acceleratievermogen heeft. De spelers zorgen voor een eigen sportrolstoel, vaak met behulp van een subsidie van de gemeente.


E-hockey is door de hoge snelheid van de rolstoel een zeer dynamische sport. Doordat de spelers elkaar mogen hinderen is het ook een zeer tactische sport: spelers met beperkte mogelijkheden aan de bal blijken vaak goed in staat om de sterkste spelers van de tegenpartij flink te hinderen en partij te bieden. Om een indruk van de sport te krijgen kun je dit filmpje bekijken.


Upward heeft momenteel vier teams die aan verschillende competities deelnemen. De competities bestaan uit jaarlijks circa 4 wedstrijddagen gedurende welke elk team meerdere wedstrijden speelt. Alle teams van Upward trainen op maandagavond van 17.00 uur tot 21.00 uur in sporthal Valkenhuizen te Arnhem. Ben je nieuwsgierig, kom dan vooral eens kijken! Upward heeft een beperkt aantal rolstoelen die gebruikt kunnen worden om met deze sport kennis te maken.

 

Voor meer informatie: Upward E-Hockey info@upward-ehockey. nl